20May

Tonifierea si hidratarea pielii

Daca o ceaşcă cu cafea este ceea ce ai nevoie dimineaţa pentru a fi energică întreaga zi, masca facială pe bază de cafea ajută la tonifierea si hidratarea pielii uşor şi eficient.

Cafeaua este o sursă de nutrienţi, vitamine şi antioxidanţi ce ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, prevenind ridurile, liniile fine şi daunele produse de radicalii liberi, totodată ajută la combaterea cearcănelor si este eficientă in tratarea cicatricilor provocate de acnee.

Iată câteva reţete de măşti pe bază de cafea care merită incercate:

1. Cafea şi ulei de măsline:
Masca pe bază de cafea şi ulei de măsline este perfectă pentru tenul extrem de uscat şi iritat. Amestecă două linguri de cafea cu două de ulei de măsline. Pasta obţinută aplic-o pe faţă şi las-o să acţioneze până se usucă, apoi clăteşte-o cu apă rece.

2. Cafea şi cacao:
Având la bază 2 ingrediente ce sunt surse importante de antioxidanţi, această mască facială este perfectă pentru prevenirea acneei şi pentru hidratarea pielii uscate. Amestecă două linguri de cafea cu două de cacao şi două de lapte. Aplică pasta asfel obţinută pe faţă, evitând zona ochilor şi las-o să acţioneze până se usucă (aprox 20-30 min) apoi clăteşte-o cu apă călduţă.

3. Cafea şi scorţişoară:
Pentru pielea obosită şi lipsită de viaţă încearcă o mască pe bază de cafea şi scorţişoară: este perfectă pentru eliminarea cearcănelor şi a coşurilor. Amestecă două linguri de cafea pudră, două de scorţişoară pudră cu o lingură de miere şi una de lapte. Pasta obţinută aplic-o pe faţă şi las-o să acţioneze până se usucă, apoi clăteşte-o cu apă rece. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

4. Cafea şi miere:
Masca pe bază de cafea şi miere este ideala pentru toate tipurile de piele. Ajută la hidratarea tenului, prevenind aparatia acneei. Aplic-o zilnic pentru hidratare şi catifelare.
Amestecă două linguri de cafea, jumătate de linguriţă de turmeric si două linguri de miere. Amestecă bine până devine o pastă, pe care o aplici şi o laşi să acţioneze până se usucă. Clăteşte-o cu apă rece.

ABOUT THE AUTHOR

admin